O Carballiño e O Ribeiro presentaron a campaña “Con Sabor Propio 2019” en Fitur

Foto: Concello do Carballiño O Tenente Alcalde e concelleiro de Turismo, José Manuel Dacal, e o concelleiro de Cultura, Diego Fernández, asistiron en Fitur ao acto de presentación da campaña turística CON SABOR PROPIO 2019 do xeodestino O Carballiño-O Ribeiro. Ao acto tamén asistiron a secretaria de Turismo de Galicia, Nava Castro; a delegada de la Xunta en Ourense, Marisol Díaz, o alcalde Leiro, a concelleira de Cultura de Boborás e o presidente do Consello Regulador da D.O. Ribeiro. A Festa do Polbo, a Feira do Viño do Ribeiro, a…

Ver+

Nova publicación internacional sobre a Festa do Polbo. O Carballiño

Foto. Concello do Carballiño A directora de Turismo do Cantón de Guanzú achegouse á caseta de Galicia en FITUR para entregar uns exemplares dunha revista editada en China con motivo da visita dunha delegación de xornalistas chineses o pasado verán, e que asistiron á 56 Festa do Polbo. Precisamente, nesta revista dedícanse dúas páxinas a resaltar as excelencias desta festa, e inclúense varias fotografías da última Festa do Polbo. É unha boa noticia, que contribuirá a incrementar o dossier de prensa internacional para obter a declaración de Festa de Interese…

Ver+

El verano en Galicia: una ruta de plato en plato

Los meses de julio y agosto se llenan de fiestas para todos los paladares en cada rincón de la comunidad. Marisco y pescado son los reyes del plato. El verano en Galicia es sinónimo de buen comer. Las hojas del calendario de los amantes de la festa rachada se adereza en julio y agosto con las más variadas fiestas gastronómicas, que se celebran cada semana en la costa y el interior, en las ciudades y en los pueblos. Si en verano se celebran en el territorio gallego más de 1.000…

Ver+

Historia da Festa do Polbo do Carballiño e a súa relación con Marín

Foto: Wikipedia // Jose Luis Cernadas Iglesias De cómo o polbo chegou a introducirse en terras do interior de Galicia merece, cando menos, unha breve referencia histórica. Os documentos máis antigos que relacionan ao Carballiño coa tradición pulpera datan do século XVII e áchanse en Marín. Esta localidade pontevedresa foi priorado de Oseira durante varios séculos, chegando ata a posuír os frades cistercienses unha potente flota pesqueira. Marín estaba obrigada a entregarlle aos frades en compensación polos dereitos de foro unha determinada cantidade que se materializaba en especies, sobre todo cordeiros, galiñas e…

Ver+